Restaurant

Een goed stuk vlees van de houtskool grill, vis of een vegetarisch gerecht, het staat allemaal op ons menu. Met oog voor verfijning wordt er op traditionele wijze gegrild op houtskool in de Robata Flame Grill en de Big Green Egg.

Onze chef combineert graag verschillende stijlen en kooktechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van dagverse seizoensproducten van veelal lokale leveranciers. Het shared dining menu met of zonder bijpassend wijnarrangement is een aanrader.

Wil je met een grote groep dineren of juist met een select gezelschap in onze private dining? Geen probleem, wij verzorgen graag een oplossing op maat. Spelen er allergieën? Wij kunnen overal rekening mee houden.

Restaurant

Een goed stuk vlees van de houtskool grill, vis of een vegetarisch gerecht, het staat allemaal op ons menu. Met oog voor verfijning wordt er op traditionele wijze gegrild op houtskool in de Robata Flame Grill en de Big Green Egg.

Onze chef combineert graag verschillende stijlen en kooktechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van dagverse seizoensproducten van veelal lokale leveranciers. Het shared dining menu met of zonder bijpassend wijnarrangement is een aanrader.

Wil je met een grote groep dineren of juist met een select gezelschap in onze private dining? Geen probleem, wij verzorgen graag een oplossing op maat. Spelen er allergieën? Wij kunnen overal rekening mee houden.

RESTAURANT MENU

Lunch

SANDWICHES

Tonijnsalade

Brood van Jordy’s Bakery met huisgemaakte tonijnsalade, zoetzuur van rode ui en granny smith appel

8.5

Carpaccio

met peccorino en truffelmayonaise op mais brood van Jordy’s

12.5

Toast Cornelis

met gebakken paddestoelen, peccorino en hollandaisesaus

8.5

Gerookte zalm

gerookte zalm op een brioche bun met verse Rotterdamse yoghurt en truffelhoning

8.5

Pantosti

met jong belegen kaas van Booij, tomaat en sriracha mayonaise
extra ham + €1.50

6

Filet americain speciaal

met een gekookt ei, sjalotjes, mayonaise en ijsbergsla op mais boterhammen van Jordy’s

8.5

SALADES

Caesar salade

met kippendijen uit de smoker

14

TAARTEN

Cheesecake

4.5

Red velvet

4.5

Appelgebak

4.5

SPECIALITEITEN

Eggs benedict

op brioche brood met gepocheerde eieren, baby spinazie, avocadospread en hollandaisesaus
extra gerookte zalm + €2.00

9.5

Pulled pork taco’s

twee taco’s gevuld met pulled pork, kropsla, tomaten-jalapeno salsa en limoen

9.5

Biefstuk (180 gram)

gebakken in roomboter met keuze uit brood of friet met mayonaise

18.5

Pita kip

met gekruide kippendijen, verse Rotterdamse yoghurt, komkommer en ingemaakte rode ui

9.5

HAMBURGERS

Cornelis burger

van MRIJ rundvlees met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

16

Vegetarische burger

van Beyond Meat met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

15

Pulled pork burger

van MRIJ rundvlees en pulled pork uit onze smoker met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

18

RESTAURANT MENU

Voorgerechten

Breekbrood

met aïoli, gezouten Guernsey roomboter en extra vierge olijfolie uit Griekenland

6.5

Carpaccio

van MRIJ rund met pijnboompitten, sjalot, kappertjes, pecorino, bieslook, rucola en truffelmayonaise

13

Tonijn

ceviche van yellowfin tonijn met tijgermelk, komkommer, rode ui, enoki en krokante pandan rijst

14

Pata Negra

80 gram Jamon Iberico Beher Cebo de Campo, uit de Salamanca streek

19

Huisgerookte zalm

met hangop van Rotterdamse verse yoghurt, crumble van macadamia noten truffel honing en granny smith appel

13

Oesters Fines de Claires

zes oesters uit Bretagne met rode wijnazijn en sjalot

18

Gamba’s

vijf wilde gamba’s met knoflook, rode peper en witte wijn
extra brood + €1.50

16

Burrata

met licht gerookte bieten, chutney van gedroogde vijgen en een krokantje van zeewier

12

Steak tartaar

van MRIJ rund met een crème van gerookte eierdooiers, gefrituurde kappertjes en pistache crumble

13

RESTAURANT MENU

Hoofdgerechten

MENU VAN DE CHEF

Een speciaal samengesteld menu gebaseerd op verschillende stijlen en verfijnde kooktechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van dagverse seizoensproducten van veelal lokale leveranciers.

3 gangen shared dining menu (vanaf 2 personen)

proeverij van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert geselecteerd door de chef

39

4 gangen shared dining menu (vanaf 2 personen)

proeverij van voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert geselecteerd door de chef

48

VLEES

Bereid op de houtskoolgrill. Ons vlees wordt geserveerd met verse friet.

Lady steak – MRIJ 180 gram

gesneden van de zijlende

19

Dry aged entrecôte – MRJ 250 gram

2 weken gerijpte steak met een vetrandje

27

Bavette – creekstone 200 gram

mals vlees van de flank

23

Tournedos – MRIJ 250 gram

mals vlees van de runderhaas
voor de liefhebber geserveerd met eendenlever + €7.00

37

Dry aged cote de boeuf – Hereford 800 gram (voor 2 personen)

4 weken gerijpt mals dooraderd ribstuk
voor de liefhebber geserveerd met eendenlever + 7.00

75

SPECIALITEITEN

Eendenborstfilet

gelakt met hoisinsaus, bok choy, pompoen en een dimsum van eendenbout

22

Zeeduivel

met fregola sarda pasta, venkel, tomaat, artisjok en gambasaus

25

Wilde gamba’s

met linguini pasta, rode peper, knoflook en peterselie

18

VEGA

Curry Cornelis

met geroosterde pompoen, gestoomde aardappel, bok choy, haricots verts, gefrituurde halloumi, masala kokossaus en naanbrood

14

Vegetarische burgers

van Beyond Meat met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

15

HAMBURGERS

Cornelis burger

van MRIJ rundvlees met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

16

Pulled pork burger

van MRIJ rundvlees met pulled pork uit onze smoker met cheddar, gekarameliseerde sjalot, tomaat, kropsla, pickles, burgersaus en friet met mayonaise

18

BIJGERECHTEN

Verse friet met mayonaise

4.5

Gepofte en geprakte zoete aardappel met balsamico

4

Haricots verts met spek

4.5

Verse spinazie à la crème

5.5

Huissalade

4

SAUZEN

Jus van Cornelis

kalfsjus met gepofte knoflook, tijm en rozemarijn

3.5

Bearnaise saus

3

Pepersaus

van verse kalfsjus met groene peperkorrels

3.5

Chimichurri

dressing met peterselie, koriander, dragon en rode chilipeper

2.5

Truffelmayonaise

2

RESTAURANT MENU

Nagerechten

5 Hollandse kazen

grutte gryze, allemansvriend, fiore oudwijker, overjarige booij en lazulli oudwijker geserveerd met vijgenchutney en kletzenbrood

14

Kaas en port proeverij

grutte gryze en ruby port, oudwijker fiore en calem 10 years old en overjarige booij en een vintage port geserveerd met vijgenchutney en kletzenbrood

16

Lemon Cube

kubus van yuzu ganache met limoen jam, amandelcake en honing-tijm sorbet

10

De roos van Cornelis

handgemaakte roos van witte chocolate – rozen ganache en gelei van lychee met bloedsinaasappel cake en gel van bloedsinaasappel

11

Dame blanche new style

tahiti vanille ijs met crumble van donkere chocolade en warme chocoladesaus

9

Huisgemaakte cheesecake

met perenjam en gember appel sorbet

8.5

Dessert proeverij

voor 2 personen

22

Espresso Martini

42 below vodka, koffielikeur en espresso

9.5

RESTAURANT MENU

Late Night Snacks

BAR BITES

Te bestellen van 12:00 – 22:00, op vrijdag en zaterdag tot 01:00

Breekbrood

met aioli, gezouten guernsey roomboter en extra vierge olijfolie uit Griekenland

6.5

Gezouten amandelen

3.5

Olijven

gemarineerde groene en zwarte olijven

3.5

Black Angus bitterballen (6 stuks)

van holtkamp met mosterd

8.5

Chickenfingers

met licht pikante sriracha-mayonaise

9

Mini frikandellen (8 stuks)

met mayonaise

6.5

Gefrituurde gamba’s (5 stuks)

met licht pikante sriracha-mayonaise

8

Kaasstengels (6 stuks)

gevuld met oude kaas

8

Gyoza dumplings (6 stuks)

van kip met ponzu saus

7

Vegetarische mini loempia’s (6 stuks)

met chilisaus

6

Friet van de Frietfabriek

met mayonaise

4.5

Luxe borrelplank Cornelis

met breekbrood, aioli, MRIJ bitterballen, kaastengels, chicken fingers, olijven, gezouten amandelen, Italiaanse ham en gefrituurde gamba’s

22